Skattjakt

Största delen av min dag har bestått av serie tittande.

•   Terminator: Sarah Connor Chronicles, flera avsnitt
•   Gossip Girl
•   Prison Break
•   Gilmore Girl, flera avsnitt
•   One tree hill
•   Heroes
•   Two and a half men

Ganska mycket på en dag.

Senare på dagen/kvällen kom Johannes och hämtade mig med bilen. Vi åkte till Elgiganten för han skulle ha soda streamer dricka. Sen åkte vi upp till Råda för lite skattjakt eller Geocaching som det också kallas. Det var kul, men lite svårt i mörkret eftersom vi inte hade någon lampa med oss. Med Johannes har en GPS var dom ganska lätta att hitta med rätt kordinater.
Det går iaf ut på att hitta skatterna någon "gömt". Oftast är det en låda eller liknande med penna och papper/litet block att skriva sitt namn och datum när man var där och hittade den. Sen kunde man även lägga i skatter om man ville och om det fanns skatter kunde man byta ut en skatt mot något annat. Det kanske inte låter så kul, men det var det. Vi kanske fortsätter imorn. Och jag hoppas att vi kommer lägga ut vår egen skatt också. Det vore kul och sen gå och titta vilka och hur många som har hittat den och kanske lagt i något. :)

Första matte lektionen

Träffade Ällen och Ellinore utanför Komvux vid 15:50. Jag och Ällen gick in för att kolla i Receptionen vart vi skulle vara och om dom visste om min mattebok, som jag fick av Barck i fredags, gick att använda. Boken visste dom inget om, dom sa att jag skulle fråga min lärare. När vi kom fram till vårt klassrum, Fregatten, pratade vi lite med våra lärare Jens och Sune. Gamla trevliga, roliga gubbar. Jag gillade Sune bäst! :) Han förklarade även för ss hur allt funkade. Vi skulle läsa två kapittel och sen göra prov. Jag som läser matte B igen, för att läsa upp mitt betygm, har bara 3 prov. När Ällen som läser upp matte A har 4 prov. Vi ligger väldigt mycket efter om man kollar deras schema. :P
Vi kan iaf gå dit och få hjälp om vi vill;

Måndagar mellan 16:00 - 19:00
Tisdagar mellan 9:30 - 12:30
Onsdagar
mellan 14:20 - 16:20

Man måste vara där minst en gång i veckan annars stryker dom oss. Vi som inte får något studiebidrag så var det inte så farligt med för andra som har, kan bli av med det, inte så kul kanske. När man skulle ha prov sen efter kapitlen fick man skriva pp det själv när man tyckte att det passade. Jag tror den här kursen kan passa mig bra. :) Om det går bra så blir det matte C också till våren.

Söndag

Sitter och funderar på om jag ska se Weeds eller Gilmore Girls.
Den här dagen har varit ganska lång. Vid 15:00 idag träffade jag Gustav på torget. Han ville följa med mig, Britta och Malin och fika. Britta hade bytt tiden från 13:00 till 15:00 men vad jag tydligen missade när hon ringde var att vi skulle tråffas vid torget 15:20 och inte 15:00. Så jag och Gustav kom lite för tidigt och trodde en stund att dom hade glömt oss. Men det hade dom inte, jag skickade ett sms till Malin och frågade om tid och plats. Jag hade hört lite fel. :P
Vi gick iaf runt en stund på stan och kollade vilka fik som var öppna, det blev tillslut Rådhuset. Mumsig fika och sitta ute i det sköna vädret med några vänner var en perfekt söndag eftermiddag. Efter fikat gick vi till hemköp, Britta köpte lite mat till sin resa hem till sitt nya hem i Jönköping. Därför fikafirandet, hon har fått sina nycklar till lägenheten nu, igår faktiskt. Grattis till Britta! :D När Britta åkt, gick Jag, Malin och Gustav till Hjertbergs. Jag köpte chips och Gustav mat som han seg gjorde hos Malin. Johan och Linus var också där. Vi tittade på tv, spelade Wii och tittade på tv igen. Så mycket tv tittande, nu behöver jag inte titta på tv på flera veckor. :) Vid 22:00 bestämde jag mig för att åka hem. Nu sitter jag här och ska snart sova, ska försöka klämma in ett avsnitt av Weeds eller Gilmore Girls innan jag slocknar.

Imorn blir det Komvux med Ällen och matte B!
God natt ♥

Liknande inlägg