Führers elit
Hemsk film det här. Om alla varit som Albrecht då hade nog inte kriget hänt! Ni borde se den om vi gillar krigsfilmer. DEn var svår att hitta, filmen har fler namn: Before the fall aka Napola, Führers elit, Napola - Elite für den Führer. 

Handling:
Nazityskland 1942. När den unge boxaren Friedrich får chansen att undervisas vid en Napola - en strikt patriotisk elitskola - ser han det som en chans att komma ifrån fattigdomen och sin anti-azistiske far. Mitt under brinnande världskrig gör sig Friedrich snabbt ett namn i ringen, och hans patriotiska övertygelse går inte att ta miste på. Men samtidigt utvecklar han en nära vänskap med guvernörssonen Albrecht, som själv inte är lika övertygad om nazismens överhet. När Albrecht efter ett våldsamt uppdrag med en blodig utgång tar det farliga beslutet att vända ideologin ryggen måste Friedrich välja mellan att trotsa regimen och hjälpa sin vän eller ge efter för ondskans makt.

Krigsbunkern


Är dålig på att komma ihåg när jag gjorde vad. Men öppnade iaf min Krigsbunker för första gången i vecka och skulle se en av filmerna. Men den var as tråkig så jag såg bara halva. Man kanske skulle plåga mig igenom resten av filmen idag när jag ändå ska vänta på tvätten som jag ska ner med snart.. 

Filmen jag såg heter Valley of the Wolves..

Hoppas att resten av filmerna är bättre. Ångrar lite att jag inte köpte skräckfilmerna istället.
 


Liknande inlägg