Kladdkaka med mint

Ida och mamma bakade något som de hittade på recept.nu som såg gott ut. Kladdkaka med mint. Den var ganska god, lite för mycket mint. Jag gillar nog bättre den vanliga kladdkakan.



Ingredienser

2 dl socker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1  nypa salt
125 g smör
2 st ägg
2 msk snabbkaffe
2 krm mintarom
0.5 dl råsocker
till att bröa formen med


Gör så här

1.    Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.

2.    Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och "bröa" den med råsocker.

3.    Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe och mintarom. Vispa ej!

4.    Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.

5.    Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.

6.    Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis "stannat".
7.    Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter 
       (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).

8.    Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Kommentera här: